iem

inscripcio_1

Congrés internacional

Entre el 15 i el 17 de desembre del 2021, a la Universitat Pompeu Fabra (al Campus de Poblenou) se celebrarà el congrés internacional Traduccions i recepció de Dante en les llengües romàniques. L’objectiu d’aquest congrés és celebrar el setè centenari de la mort del poeta Dante Alighieri estudiant la recepció i les traduccions de la seva obra en les llengües romàniques, des del període medieval fins a l’actualitat. L’organització d’aquest congrés va a càrrec d’aquesta societat, juntament amb el Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge (UPF) i la Societat Catalana de Llengua i Literatura (IEC). Podeu trobar més informació en aquest enllaç, i en aquest hi teniu la circular del congrés.

La Societat Catalana d’Estudis Dantescos (SCED) és una associació creada l’any 2000, vinculada a les universitats catalanes i en particular a l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tasca principal és la recerca, promoció, desenvolupament i didàctica dels estudis referents a Dante Alighieri i el seu temps amb l’objectiu d’esdevenir un pol important en l’àmbit de la investigació internacional. La SCED també es proposa organitzar cursos i activitats per a un públic ampli per difondre Dante i la seva obra entre la societat catalana. Per aixo, aquesta societat està formada per gent de perfils molt diversos: d’una banda, per investigadors que tenen com a línia de recerca Dante Alighieri (la seva obra, el context en què va viure, les traduccions que se n’han fet, etc.), i, d’altra banda, per persones a qui interessa la vida i l’obra d’aquest autor florentí.

La Societat Catalana d’Estudis Dantescos té una revista pròpia: Dante e l’Arte. Aquesta revista té com a objectiu fer èmfasi en la centralitat de Dante en la creació artística del seu temps i dels segles posteriors, fins a avui dia. L’estructura ordinària de la revista té dues parts: la primera part s’ocupa exclusivament de l’art en totes les seves declinacions (iconografia, teatre, música, etc.) de l’obra dantesca; la segona, la recepció en l’art (teatre, art visual, música, literatura, etc.) del tres-cents endavant. A més, també hi ha una secció de notes relatives a les publicacions o iniciatives lligades al camp d’interès, i una altra secció dedicada a la recensió de les publicacions recents.

També ens podeu trobar a Twitter i a Youtube!

homeheadertitleimage_it_it.png